Tamron SP 90MM F/2.8 DI VC USD MACRO 1:1 CANON

Tamron SP 90MM F/2.8 DI VC USD MACRO 1:1 CANON

Beschikbaarheid: In bestelling

Ultrasoonmotor
€ 499,00
OF
Omschrijving

Details

De Tamron AF SP 90mm f/2.8 VC USD Macro Canon objectief is een full-size macrolens met VC (Vibration Compensation) en USD (Ultrasonic Silent Drive). Het is de opvolger van de legendarische Tamron AF SP 90mm f/2.8 MACRO DI.

Tamron’s eigen beeldstabilisatiesysteem
Tamron’s VC-mechanisme maakt gebruik van een systeem met drie spoelen die de trillingscompenserende VC-lensgroep elektromagnetisch activeren via drie ceramische kogels. De VC-lenselementen worden alleen door de ceramische kogels op hun plaats gehouden, wat resulteert in een soepele beweging met weinig wrijving. Dit geeft een stabiel beeldzoekerbeeld met uitstekende tracking. En doordat de VC-lens parallel kan bewegen door louter gemotoriseerde sturing, is ze eenvoudiger en compacter geconstrueerd.

Nieuw VC-systeem (moving coil-methode)
Het oorspronkelijke VC-beeldstabilisatiemechanisme van Tamron maakte gebruik van een ‘moving magnet’-systeem met een zware magneet ter hoogte van het VC-lenselement. In de nieuwe VC unit zijn magneet en spoel omgewisseld en is het optische VC-lenselement aan de spoel bevestigd. Het nieuwe VC-mechanisme maakt gebruik van een ‘moving coil’-systeem met een lichtere spoel die het aandrijfsysteem minder belast. De nieuwe, lichtere en compactere VC unit helpt zo de lens lichter en compacter te maken.

Ultrasoonmotor
In de ultrasoonmotor produceert een piëzo-elektrisch element in een ringformatie ultrasone trillingen in een metalen ringstator en die trillingsenergie wordt gebruikt om een metalen ringrotor aan te drijven die op de stator is bevestigd. De rotatie-energie wordt dan door de metalen ringrotor overgebracht op de scherpstellens.

Specificaties

Extra informatie

Merk Tamron
Minimum aperture F32
Maximum aperture F2.8
Beoordelen